DSA logo
16 - 19 APRIL 2018
KUALA LUMPUR, MALAYSIA

30 YEARS
IN THE DEFENCE SHOW BUSINESS

16 - 19 APRIL 2018
KUALA LUMPUR, MALAYSIA

Privacy Policy Statement

We, DSA Exhibition and Conference Sdn Bhd, take individual privacy seriously. This Privacy Policy Statement explains our policies and practices.

We respect your privacy and we will use reasonable endeavours:

  • to implement computer, physical and procedural safeguards to reasonably protect the security and confidentiality of the personal data we collect;
  • to limit the personal data collected to the minimum required to provide better service;
  • to permit only properly trained, authorized employees to access personal data;
  • not to disclose your personal data to external parties unless you have agreed, we are required by law or any lawful request of any enforcement agencies or we have previously informed you.
 
1. Information collection
In order to provide better service to you and to fulfil the purposes set out in the next paragraph, we may collect certain information when you register with us or communicate with us. In the process, we may also collect personal information of individual contact persons of companies or their employees. Where notified, some of the requested information is mandatory and some you may provide voluntarily. If specific mandatory information is requested but not supplied, we may be unable to provide the requested service. We only retain personal data for so long as it is necessary for fulfilling the purposes set out in the next paragraph.
 
2. Use of information
The purposes for which information may be used by us include:
  • processing applications for exhibiting at or visiting our trade fairs
  • facilitating and enhancing our operations by incorporating the personal data into our database and conducting analysis, research and auditing based on the personal data
  • promoting and notifying you of our trade fairs in Malaysia and around the world, and events or trade fairs organised by our affiliates and joint venture partners
  • distributing publications and research materials of our company
  • marketing our services or products
  • if necessary, facilitating legal proceedings, including collecting overdue amounts

Direct marketing We intend to use your personal data, including your name, email address and physical address, to conduct direct marketing in relation to the promotion of and invitation to our trade fairs in Malaysia and around the world, and events or trade fairs organised by our affiliates and joint venture partners, as well as the promotion of our services via fax, email, direct mail, telephone and other means of communication, or send e-newsletters to you. We will not so use your personal data unless we have received your consent to the said intended use. You may choose not to receive promotional materials by simply telling us through the below contact details, and we will cease to do so, without charge.
 
3. Disclosure / Transfer of Data
We will keep the personal data we hold confidential but may provide or transfer the personal data to:
  • our agents, advisers, auditors, contractors, and service providers in connection with our operations or services for facilitating and enhancing our operations and conducting analysis, research and auditing based on the personal data
  • our overseas offices, affiliates, and joint venture partners, which are also exhibition organisers, for the purposes of conducting direct marketing in relation to the promotion of and invitation to our trade fairs in Malaysia and around the world
  • persons to whom we are required to make disclosure under applicable laws in or outside Malaysia
We may also be required to disclose and transfer your personal data to other service providers and/or third parties in the context of a merger, acquisition or any other corporate exercise involving us. These service providers and/or third parties may be located overseas.

Provision of data for direct marketing Please note that we intend to provide the personal data we collect, including your name, email address and physical address, to our overseas offices, affiliates, and joint venture partners, which are also exhibition organisers, for their use in direct marketing in relation to the promotion of and invitation to their trade fairs and events. We will not so provide your personal data for the said purposes unless we have received your written consent to the aforesaid intended provision.
 
4. Cookies
When you browse our website, cookies may be stored in your computer's hard drive. We use cookies to personalise your use of our website and to operate the service areas. You have a choice not to accept cookies, but if you do certain functionality may become unavailable.
 
5. Security
In general, your personal data is kept confidential and is only accessible by authorised personnel. Personal data stored electronically are password-protected. Encryption technology is used on our secured web areas. We recommend that you do not divulge your User Login Name and Password to anyone. Our personnel will never ask you for your User Login Name and Password in an unsolicited phone call or in an unsolicited e-mail. Remember to sign out of your Account and close your browser window when you have finished your session with the Website. You are responsible for all activities that occur under your User Account and Password.
 
6. Hyperlinks
Our websites may include links to external sites, including sites of members, third parties and "co-branded" sites. Links to external sites do not imply any endorsement of such sites (or any products or services offered thereon) by us or any warranty or guarantee of any information provided thereon. We disclaim and exclude any responsibility or liability for any external site for which a link is provided and this Privacy Policy Statement shall not apply to any such site. Please refer to the privacy policies of the other websites.
 
7. Changes
Any changes to this Privacy Policy Statement will be posted on this webpage and effective immediately on the posting date.
 
8. Transfer of Data Overseas
We will generally hold your data on servers in Malaysia. As such, we may transfer your data to our overseas offices elsewhere in the world or to any of the people listed at paragraph 3 above, who may be located outside of Malaysia.
 
9. Your consent and rights
Under the Malaysian Personal Data Protection Act 2010, individuals have the right:
  • to check whether we hold personal data about you and to access such data
  • to require us to correct inaccurate data
  • to ascertain our policies and practices in relation to personal data and the kind of personal data held by us.


Please send requests to access or correct data, to cease communications, and questions or complaints to:

Data Privacy Officer, Business Intelligence Department:

DSA Exhibition and Conference Sdn Bhd
Suite 1401, 14th Floor, Plaza Permata, Jalan Kampar, Off Jalan Tun Razak. 50400, Kuala Lumpur
Tel: +603 4041 0311 Fax: +603 4043 7241
E-mail: databi@dsaexhibition.com


Note that to exercise your right to access and/or correct your personal information you must submit a request in writing to the contact details above.

We may charge a reasonable fee for processing a data access request.

If there is any conflict between the Bahasa Malaysia and English versions of this Privacy Policy Statement, the English version prevails.

 

Penyataan Dasar Privasi

Kami, DSA Exhibition and Conference Sdn Bhd, mementingkan privasi individual. Penyataan Dasar Privasi ini menerangkan polisi-polisi dan amalan-amalan kami.

Kami menghormati privasi anda dan akan menggunakan usaha-usaha yang munasabah:

  • untuk melaksanakan langkah-langkah perlindungan komputer , fizikal dan prosedur untuk melindungi secara munasabah sekuriti dan kesulitan data peribadi yang kami kumpul;
  • untuk mengehadkan data peribadi yang dikumpul kepada setakat mana yang diperlukan untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik sahaja;
  • untuk hanya membenarkan pekerja yang terlatih dan yang diberi kuasa untuk mengakses data peribadi;
  • untuk tidak mendedahkan data peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga kecuali yang mana disetujui oleh anda, yang mana diwajibkan dari segi undang-undang atau sebarang permintaan oleh ejen penguatkuasaan yang berdasarkan undang-undang atau yang mana telah kami maklumkan anda.
 
1. Pengumpulan infomasi
Untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada anda dan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di perenggan yang seterusnya, kami akan mengumpul infomasi apabila anda berdaftar dengan kami atau berkomunikasi dengan kami. Dalam proses tersebut, kami juga akan mengumpul maklumat peribadi tentang seorang individu dari syarikat sama ada orang kenalan ('contact person') syarikat atau pekerja syarikat. Seperti yang dinyatakan dalam borang pendaftaran, beberapa infomasi yang diminta adalah wajib dan beberapa adalah secara sukarela. Jika terdapat infomasi wajib yang tidak diberi, kami mungkin tidak dapat membekalkan perkhidmatan yang diminta. Kami hanya menyimpan data peribadi selama masa yang diperlukan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di perenggan yang seterusnya.
 
2. Penggunaan infomasi
Tujuan-tujuan bagi penggunaan informasi yang kami kumpul termasuk:
  • memproses permohonan-permohonan bagi mempamerkan atau melawati pameran perdagangan kami
  • memudahkan dan meningkatkan operasi-operasi kami dengan memasukkan data peribadi ke dalam pangkalan data kami dan melaksanakan analisi, penyelidikan dan audit berdasarkan data peribadi tersebut
  • memasarkan dan memaklumkan kamu tentang pameran-pameran perdagangan kami di Malaysia dan di seluruh dunia, dan acara-acara atau pameran-pameran perdagangan yang dianjurkan oleh syarikat afiliasi ('our affiliates') atau rakan kongsi usaha sama kami ('our joint venture partners')
  • mengedarkan penerbitan dan material penyelidikan-penyelidikan syarikat kami
  • memasarkan perkhidmatan-perkhidmatan dan produk-produk kami
  • jika diperlukan, memudahkan prosiding undang-undang termasuk pengumpulan jumlah tertunggak

Pemasaran langsung Kami akan menggunakan data peribadi anda, termasuk nama anda, alamat emel dan alamat fizikal anda, untuk melaksanakan pemasaran langsung mengenai promosi dan jemputan kepada pameran- pameran perdagangan kami di Malaysia dan di seluruh dunia, dan acara-acara atau pameran-pameran perdagangan yang dianjurkan oleh syarikat afiliasi ('our affiliates') atau rakan kongsi usaha sama kami ('our joint venture partners'), dan juga promosi perkhidmatan-perkhidmatan kami melalui faks, emel, pos langsung, telefon dan cara komunikasi yang lain, atau menghantar e-berita ('e-newsletter') kepada anda. Kami tidak akan menggunakan data peribadi anda bagi tujuan ini kecuali di mana kami telah menerima kebenaran anda kepada penggunaan tersebut.Anda mempunyai pilihan untuk tidak menerima material-material pemasaran dengan memaklumkan kami melalui butiran-butiran hubungan yang dinyatakan di bawah dan kami akan berhenti menggunakan data peribadi anda bagi tujuan ini tanpa caj.
 
3. Pendedahan / Pemindahan Data
Kami akan menyimpan data peribadi yang kami kumpul secara sulit tetapi akan memberi atau memindah data peribadi kepada:
  • Ejen-ejen , penasihat-penasihat, kontraktor-kontraktor dan pembekal-pembekal perkhidmatan kami bagi memudahkan dan meningkatkan operasi-operasi kami dan melaksanakan analisi, penyelidikan dan audit berdasarkan data peribadi
  • Pejabat-pejabat luar negara, syarikat -syarikat afiliasi ('our affiliates') atau rakan-rakan kongsi usaha sama kami ('our joint venture partners'), yang juga adalah penganjur-penganjur pameran, bagi tujuan melaksanakan pemasaran langsung tentang promosi dan jemputan kepada pameran-pameran perdagangan di Malaysia dan di seluruh dunia
  • Pihak-pihak yang kami diwajibkan untuk membuat pendedahan kepada dari segi undang-undang di dalam atau luar Malaysia


Kami juga mungkin diwajibkan untuk memberi dan memindah data peribadi anda kepada pembekal-pembekal perkhidmatan yang lain dan/atau pihak-pihak ketiga dalam konteks penggabungan, pengambilalihan atau latihan korporat lain yang melibatkan kami. Pembekal-pembekal perkhidmatan dan/atau pihak-pihak ketiga tersebut mungkin berlokasi di luar negara.

Pembekalan data bagi tujuan pemasaran langsung Sila mengambil perhatian bahawa kami berhasrat untuk memberi data peribadi yang kami kumpul, termasuk, nama, alamat emel dan alamat fizikal anda, kepada pejabat-pejabat luar negara, syarikat -syarikat afiliasi ('our affiliates') atau rakan-rakan kongsi usaha sama kami ('our joint venture partners'), yang juga adalah penganjur-penganjur pameran, bagi tujuan melaksanakan pemasaran langsung tentang promosi dan jemputan kepada pameran-pameran dan acara-acara. Kami tidak akan memberi data peribadi anda bagi tujuan tersebut kecuali di mana kami telah menerima kebenaran secara bertulis anda kepada peruntukan ini.
 
4. Cookies
Apabila anda melayari laman web kami, cookies akan disimpan dalam cakera keras komputer anda. Kami menggunakan cookies untuk menyesuaikan laman web kami kepada penggunaan anda dan untuk operasi kawasan perkhidmatan. Anda mempunyai pilihan sama ada ingin menerima cookies, tetapi terdapatnya kemungkinan beberapa fungsi laman web tidak dapat digunakan jika penggunaan cookies tidak diterima.
 
5. Sekuriti
Secara umum, data peribadi anda disimpan secara sulit dan hanya akan diakses oleh orang yang diberi kuasa untuk berbuat demikian. Data peribadi yang disimpan secara elektronik adalah dilindungi oleh kata laluan. Teknologi enkripsi digunakan pada laman-laman web kami yang terjamin. Kami menasihati supaya anda tidak memberi Kata Nama dan Kata Laluan log masuk anda kepada sesiapa sahaja. Kakitangan kami tidak akan membuat permintaan untuk memberitahu tentang Kata Nama dan Kata Laluan log masuk anda dalam panggilan telefon atau emel yang tidak diminta. Anda diingati supaya mendaftar keluar daripada Akaun anda dan menutup pelayar web apabila anda telah menamatkan sesi anda di Laman Web kami. Anda bertanggungjawab terhadap semua aktiviti yang berlaku dengan Akaun Pengguna dan Kata Laluan anda.
 
6. Pautan-pautan
Laman-laman web kami mungkin akan mempunyai pautan-pautan ke laman web pihak-pihak ketiga, termasuk laman web ahli-ahli, pihak-pihak ketiga dan laman web "jenama kongsi". Pautan-pautan ke laman web pihak ketiga tidak menyiratkan sebarang pengendorsan atau apa-apa waranti atau jaminan sebarang maklumat daripada kami terhadap laman web tersebut (atau terhadap apa-apa produk atau perkhidmatan yang dibekalkan oleh pihak ketiga tersebut). Kami menafikan dan mengecualikan sebarang tanggungjawab atau liabiliti bagi mana-mana laman web pihak ketiga yang mana pautan diberikan di laman web kami dan Penyataan Dasar Privasi ini tidak terpakai bagi mana-mana laman web tersebut. Sila rujuk kepada dasar privasi laman web tersebut masing-masing.
 
7. Perubahan-perubahan
Sebarang perubahan yang dibuat terhadap Penyataan Dasar Privasi ini akan dipaparkan di laman web ini dan akan berkuatkuasa secara serta-merta pada tarikh paparan tersebut.
 
8. Pemindahan data ke luar negara
Kami akan memegang data anda di pelayan di Malaysia secara umum. Oleh itu, kami boleh memindahkan data anda ke pejabat-pejabat luar negara kami yang berlokasi di mana-mana dunia ini atau kepada mana-mana orang yang dinyatakan di perenggan 3 di atas, yang mungkin terletak di luar Malaysia.
 
9. Kebenaran dan hak-hak anda
Berdasarkan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010, individu-individu mempunyai hak:
  • untuk memeriksa sama ada kami memegang data peribadi anda dan untuk mengakses data tersebut
  • untuk menghendaki kami membetulkan data yang tidak tepat
  • untuk memastikan dasar dan amalan kami berkaitan dengan data peribadi dan jenis data peribadi yang dipegang oleh kami.


Sila hantar sebarang permintaan untuk mengakses atau membetulkan data anda, untuk menamatkan komunikasi dan soalan atau aduan kepada:

Data Privacy Officer, Jabatan Perisikan Perniagaan:

DSA Exhibition and Conference Sdn Bhd
Suite 1401, 14th Floor, Plaza Permata, Jalan Kampar, Off Jalan Tun Razak. 50400, Kuala Lumpur
Tel: +603 4041 0311 Fax: +603 4043 7241
E-mail: databi@dsaexhibition.com

Sila ambil perhatian bahawa bagi melaksanakan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan data peribadi anda, anda mestilah memberi satu permintaan secara bertulis kepada kami melalui butiran-butiran hubungan di atas.

Kami mungkin akan mengecaj satu fi yang munasabah bagi pemprosesan satu permintaan anda untuk mengakses data.

Jika terdapatnya konflik di antara Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris Penyataan Dasar Peribadi ini, penyataan dalam Bahasa English akan diutamakan.